Over Biezonderwijs

Biezonderwijs is een schoolbestuur en bestaat uit zeven scholen voor specialistisch onderwijs en biedt onderwijs aan bijna 1.900 leerlingen van vier tot twintig jaar. Ruim 500 medewerkers verzorgen speciaal basisonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs in Tilburg en Goirle.

Onze dienstverlening

Wij zijn vaste partner van Biezonderwijs op het gebied van vastgoedmanagement. Zo hebben we in samenwerking met Biezonderwijs een SWOT-analyse en verbeterplan voor het beheer & onderhoud opgesteld. De verbeterdoestellingen worden in samenwerking met Biezonderwijs uitgewerkt. Voorbeelden van deze doelstellingen zijn: Het opstellen van beleidsplan vastgoed en onderhoud, transitie van duurzaamheid en het inkopen van mantelcontracten. In het beleidsplan onderhoud zijn ook diverse doelstellingen opgenomen die de komende vijf jaar verder uitgewerkt worden.

Daarnaast heeft VB+ Vastgoedmanagement conditie- en energiemetingen uitgevoerd en Duurzame Meerjarenonderhoudsplannen opgesteld. De verduurzamingsdoelstelling is vormgegeven door een scan op basis van het Frisse Scholen concept en EPA-U inspecties. Voorheen werd het onderhoud van de scholen decentraal aangestuurd, met de komst van het nieuwe Duurzame Meerjarenonderhoudsplan wordt ook het onderhoud centraal uitbesteed middels mantelcontracten voor alle scholen tezamen. Wij begeleiden deze aanbesteding.

Verder zijn we verantwoordelijk voor de begeleiding van diverse kleine projecten aan diverse scholen. Zoals de renovatie van een gevel, verhelpen van lekkages en klimaataanpassingen aan schoolgebouwen om tot een frissere school te komen.