Over ASML

ASML is een leider in innovatie in de halfgeleiderindustrie en levert alles wat nodig is om chips te produceren middels lithografie; hardware, software en dienstverlening.

ASML heeft de afgelopen jaren enorme ontwikkelingen en groei doorgemaakt. In 2017 waren er 10.000 werknemers actief in de regio Veldhoven, op dit moment zijn er  ca. 14.000 werknemers actief en de campus wordt klaar gemaakt voor 16.000 werknemers in 2021. Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat de vastgoedportfolio groeit en complexer wordt. De noodzaak voor professioneel Assetmanagement blijft hierdoor toenemen. Het is zaak dat de business continuity wordt geborgd en dat wordt bijgedragen aan een slimme, duurzame en gezonde omgeving.

Onze dienstverlening

VB+ Vastgoedmanagement heeft kennis en ervaring met advisering, inkoop en contractmanagement van facilitaire processen en werkzaamheden. Cleaning & waste vormen belangrijke disciplines binnen de facilitaire processen.Naast het structureren en begeleiden van de tactische en operationele processen, leveren wij een bijdrage aan verbeteringen op strategisch niveau voor de lange termijn. VB+ Vastgoedmanagement staat voor een integrale aanpak, waarbij specialistische kennis op de disciplines ingezet wordt.

VB+ Vastgoedmanagement biedt ASML ondersteuning voor het management ten behoeve van de contracten “cleaning & waste”. De scope van werkzaamheden omvat de gebouwen en cleanrooms van ASML in Nederland.

Cleaning

Cleanrooms zijn ontwikkeld om vrij van contaminatie te blijven. Onderhoudswerkzaamheden, productieprocessen, de aanwezigheid en de activiteit van medewerkers en andere factoren kunnen leiden tot contaminatie in de cleanroom. Risicovermindering in het productieproces is de reden waarom cleanroom schoonmaak zo belangrijk is en frequent gedaan moet worden. De procedures moeten worden gespecificeerd, opdat grondige en volledige cleanroom reiniging wordt uitgevoerd op consistente wijze.

Waste

ASML heeft het streven naar minder afval en meer slimme manieren van hergebruik. Dit begint bij de inkoop en het circulaire keten denken is dan ook iets wat door de gehele organisatie geadopteerd dient te worden. Een enorme kans dus om zowel bewustwording te creëren binnen de organisatie maar ook verspilling tegen te gaan en hier ook een mogelijkheid om oude/huidige contracten tegen het licht te houden. Dit kan een financiële meevaller geven aan zowel de inkoop- als afvoer kant van dit thema. Kansen benutten van de mogelijkheden die er liggen voor afval- en materiaalgebruik voor voedsel en het reguliere productieproces afval.