Educatie

Educatie

Creating a learning environment

Sinds 1 januari 2015 zijn schoolbesturen, in zowel primair als voortgezet onderwijs, verantwoordelijk voor de exploitatie en het binnen- en buitenonderhoud van de schoolgebouwen en zijn gemeentes verantwoordelijk voor de bekostiging van nieuwbouw en uitbreiding. Deze gescheiden geldstromen hebben geleid tot uiteenlopende belangen en inefficiënte bestedingen.

Steeds vaker hebben gemeentes en schoolbesturen de gemeenschappelijke wens om de gescheiden geldstromen voor onderwijshuisvesting efficiënter en effectiever in te zetten. Dit is mogelijk door middel van doordecentralisatie. Hierbij draagt de gemeente de bekostiging vanuit het Rijk voor de realisatie van onderwijshuisvesting over aan het schoolbestuur.

In een Integraal Huisvestingsplan leggen de gemeente en schoolbesturen hun gedeelde visie op het onderwijsvastgoed vast. Deze gedeelde langetermijnvisie helpt gemeenten en schoolbesturen om strategische keuzes te maken te bepalen hoe ze met investeringen omgaan.

Neem gerust contact met ons op!

Heeft u vragen of wilt u graag een afspraak maken? Bel ons gerust op of stuur ons een e-mail bericht.

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×